Spreekbeurt over ballet? PDF Afdrukken E-mailadres
770010 Elk kind krijgt op school wel eens de opdracht om een spreekbeurt te houden. Dikwijls gaat het dan over hun hobby en dus over dansen. Regelmatig krijgen we de vraag of we hen kunnen helpen. Natuurlijk kunnen we dat! We hebben voor al die leerlingen zelfs een speciaal pakketje klaarliggen. Daar zit een tutu in en ook pointes. Dat is leuk materiaal ter illustratie van de spreekbeurt.


Voor wie helemaal wil scoren tijdens de spreekbeurt hebben we een boek "DE GESCHIEDENIS VAN DE KLASSIEKE DANS". Dat is een volledig overzicht van de klassieke dans en het ballet, van de préhistorie tot begin 20ste eeuw. Het boek is geschreven door Rina Barbier.<<kunnen ze dit boek uitlenen?>>. Wie een spreekbeurt moet voorbereiden mag dit boek twee weken lenen.

Er is ook een stripverhaal verschenen over de geschiedenis van het ballet "UIT DE DANSDOOS".  De tekenaar is koen Lemmens en de tekstschrijver is Luc Morren.
Beide boekjes zijn een uitgave van de Landelijk erkende jeugdvereniging vzw. Jeugd en dans, en zijn verkrijgbaar op ons secretariaat voor de prijs van 6 euro per boekje.

 
Logo Stad Antwerpen